Dag 29

... Mina favoritbloggar och varför!

Favorit och favorit, jag har de bloggar som jag TYCKER OM och kikar in hos varje dag och hoppas att de har uppdaterat ;=) 

Camilla, en av mina bästa och närmsta vänner <3 tycker det är intressant att läsa vad hon skriver och sen är det roligt att läsa om vad hon hittar på med dagarna då man inte ses =)

Lillsyrran, min lillasyster som bor uppe vid Stockholm, träffas inte ofta, så kul och se vad hon hittar på med =) även om man pratar på annat sätt, men kul med uppdateringar med bilder på syskonbarnen, saknar er alla <3

Nina, också en av de närmsta vännerna, se vad för nytt hon har att skriva om =)


Sen är där klart fler bloggar man kikar in hos ibland, men dessa tre är jag på mest men där finns även bloggar som Kaffehörnan, Stephanie, Nathalie, Sarah osv som jag läser :)

Får jag fråga !?

Är det någon här som läser min blogg (som känner mig eller Fredrik) som har något emot att vi är tillsammans och delar den starka kärleken som vi har mellan oss!? :O 

Så fall tycker jag att ni ska tala om det nu, för ni ska inte gå runt och snacka skit bakom ryggen på oss osv. Det är extremt störigt om det finns några såna personer! 

Vi har valt att bo och leva tillsammans. Vi är kära i varandra och vi vill inte leva på vars ett håll osv. Så påverka inte mig eller honom till att vi ska göra slut eller påverka inte oss så att det blir osämja mellan oss. 

Om någon stör sig på vårt förhållande så ta det med oss tillsammans, gå inte bakom någon av våra ryggar med att försöka påverka den andre, då kan ni lika bra hålla er borta helt för jag hatar sånt löjligt beteende!! 

Inget/ingen kan få mig att tvivla på min sambo, inte ens få mig att lämna honom. Han är mitt allt, min stora kärlek och han är bättre än vad jag någonsin kunnat drömma om så varför ska jag släppa taget om någon jag älskar med hela mitt hjärta? :O

Jag uppskattar att ni kommer till mig och pratar om det är något ni stör er på i vårt förhållande. Ta det inte bakom ryggen för då är ni inte ens ärliga mot oss eller ens mot mig. Jag pallar inte med folk som vill förstöra bara för de inte kan acceptera att vi gör varandra lyckliga och vill leva tillsammans. Jag vet inte heller om det är avundsjuka eller något annat som spelar in där, men lägg ner med att förstöra mellan oss, för ni skadar bara er själva liksom!! Låt oss få dela kärleken, kan ni inte acceptera att det är vi två, så stick istället eller håll era åsikter inom er..

 

Älskar min underbara Fredrik med hela mitt hjärta <3 och det kommer jag alltid att göra ;)


Big Brother

Om jag så missar lite av BB så hänger jag inte läpp för det, för så beroende av programmet är jag dock inte :) men det är skoj att titta på och jag har mina favoriter som jag tycker är bäst och de kommer ni att få veta mer om längre fram! 

Den omtalade Hannah W är inte min favorit, jag stör mig mest på henne men med henne i huset får man se dramatik, diskussioner osv. Hon gör det hela lite roligare för man kan inte sluta skratta åt henne. Man har läst på hennes blogg, hur smal hon säger att hon är men kolla på henne, det stämmer inte alls och hon går jätte roligt. Hon älskar att provocera och det stör de andra deltagarna. Jag undrar hur det hade gått om jag varit inne i huset tillsammans med henne, haha! 

Nä, men Hannah W ger lite spänning i huset :) även om hon beter sig som världens mest korkade människa, som verkar vara totalt blåst innanför pannbenet!! Haha!!

Förvirrad :O

Jag vill bli FRISK NU för när jag är sjuk så kan jag ha förmågan att grubbla mycket eller tänka på saker jag inte gör i vanliga fall, som gör mig numera förvirrad :O 

Jag vet snart inte riktigt vem jag kan lita på mer :O för varje gång jag litar på en person så visar det sig att den gör eller säger något som får mig att börja undra om jag verkligen kan lita på personen! Nej, jag misstänker inte någon men ibland får man en tankeställare på vad man vill göra med livet (arbete) och vem man vill ha som vänner (som man kan lita på) osv. 

Något jag ALDRIG kommer få en tankeställare om är kärleken till min älskade sambo :) han är den rätta för mig, den jag vill bo tillsammans med och den som jag vill leva min framtid med ;) så honom kommer jag aldrig tvivla på! Han är den jag är mest säker på av alla personer jag känner (förutom min familj) :D


Just nu har jag bara en liten tankeställare när det kommer till detta med vänner, om personer jag känner och umgås med verkligen är så pass ärliga som de säger osv. Jag vet vem jag kan lita på, men ändå finns det någon man undrar över... igen!! Jag får väl hoppas att tankarna om det kommer på rätt håll, eller så får jag se hur jag går vidare med situationen!

Dag 28 =)

... Det absolut bästa respektive sämsta med mig!

Sånt här tycker jag att andra ska svara på om mig, för andra ser ibland det bättre än en själv ;P 

Bästa med mig: Att jag har båda fötterna på jorden, är mig själv oavsett vad, säger vad jag tycker och tänker, tänker alltid på andra i första hand, värnar väldigt mycket om mina nära och kära, vännerna och älsklingen, mitt stora varma hjärta som inte dömer ut personer utan accepterar folk för hur de är och ser ut, att jag är en mycket god lyssnare med bra tips och råd att ge, tar ingenting/ingen för givet och bestämmer över mitt eget liv och blandar mig inte i hur andra lever eller vad de väljer att göra. 

Sämsta med mig: Ja, alla har vi väl sämre sidor antar jag ;P men det är väl mitt humör ibland ;P när jag är riktigt jätte hungrig och inte har ätit så kan jag flippa ut (men för det mesta är jag lugn), att jag kan vara lite trög med att förstå vad andra menar, att jag stänger saker inom mig istället för att prata om det (bearbeta), att jag ibland borde tänka lite på min egen hälsa också. Jag tar inte fram vad som är sämst hos mig för det är det bästa som man ska se hos en person. Alla har vi fel och brister men sånt man får leva med, vi är mänskliga och inte felfria =)


Förlåt ...

... om det inte har blivit så mycket bloggande under helgen och idag. Jag har haft fullt upp och nu ligger jag med värsta förkylningen, ont i hela kroppen och kan knappt stå på mina ben :( hatar verkligen att vara sjuk men trots detta försöker jag röra på mig så mycket jag kan, sitta uppe så att jag kan bli frisk igen. Så jag bloggar igen när jag har orken till det och känner mig bättre igen :)

Dag 27 =)

... En bild på mig när jag var liten!
Har inga såna bilder på datorn :( tyvärr, men har en från när jag var liten :) då jag gick i fjärde klass, då var man ju ändå inte så stor heller :P

Dag 26 =)

... Ett jobbigt minne jag har!

Ett?? Jag har många jobbiga minnen med mig i bagaget men jag fokuserar inte mig på det faktiskt, för det finns bättre saker här i livet att tänka på =) Men jobbiga minnen har jag, senast det som hände med mig förra året, det är jobbigt men samtidigt kanske bra att det hände för det kom något gott ur det, eller bättre än vad jag kunde tänka mig ;=)


Dag 25 =)

... Ett fint minne jag har!

Jag har många oehört fina minnen som jag aldrig kommer att glömma, aldrig någonsin ;=) jag har många fina minnen med min familj, vännerna och extra fina och speciella minnen tillsammans med min sambo =) och framtiden bjuder på en hel del saker som man sen kan minnas som fina =)

Dag 24 =)

... Min favorithögtid!

Nja, är inte den som traditionellt firar alla högtiderna på året, men favoriten är väl då juletiden =) det är mysigt med all julbelysning och allt fint som de gör istan och i affärer. Att få gå på julskyltning, dricka något varmt, mys ;=) förra året hade inte jag direkt någon julstämning, men den kanske kommer åter detta år, vem vet =) men det var härligt att alla uppskattade mina julklappar ;=)

Även midsommar är en rolig helg =)

Två saker !!!

Två saker jag aldrig skulle acceptera i ett förhållande!
Det första är det jag tycker är något av det värsta i ett förhållande och det är otrohet :( det går inte att förlåta, inte i min värld. Ett av mina ex var otrogen under fem månader med min dåvarande bästa vän och det kunde jag verkligen inte förlåta. Om ens partner har sex med någon annan tjej, det går bara inte att förlåta, det går inte att beskriva känslorna man får! 

Älskar man sin partner och vill leva med den personen, då ska man fan inte hoppa i säng med någon annan och man kan INTE skylla otrohet på något, det finns INGEN URSÄKT för det. Är man otrogen får man också ta konsekvenserna för det. Otrohets gränsen går verkligen vid sex men jag skulle inte vara så glad om min partner hade kysst, pussat eller myst med någon annan. En vänskapskram när man ses är helt okej, men inte mer än så. Och det kan vara så att en vän håller om en om man kanske är ledsen osv men att sitta och krama om varandra är inte acceptabelt. Jag hade inte tyckt det kändes rätt om min pojkvän gjort så med någon annan tjej liksom. 

Vill man nu ha sex med någon annan, då får man lämna sin partner innan man gör det, för annars är det otrohet. 


Något annat som inte heller är helt acceptabelt är om ens partner flörtar med andra, får kontakt med någon av det motsatta könet, engagerar sig och det uppstår intresse. Jag menar, har man en flickvän/pojkvän då ska man inte intressera sig för någon annan på det sättet! Det är inte rätt liksom. Hoppas ni förstår mig rätt här, men ett intresse för någon ska vara när man är singel och träffar någon. Min partner hade inte blivit glad om jag fått kontakt med någon kille, sen blivit intresserad av honom. 

Jag lär inte känna nya killkompisar ändå, för jag har de killkompisar som jag haft sen innan jag träffade älsklingen. Jag ser ingen mening i att lära känna någon ny. Ett undantag är väl kollegor och klasskamrater men inte mer än så liksom. Jag vet vart gränsen går. 


Sen detta med att titta på andra, alla gör väl det någon gång men vem säger att man måste bara för att andra gör så och för att det är mänskligt!? :O Jag vet att det finns många söta/snygga killar, man ser många killar ute osv men jag tittar inte på de, tänker inte ens på om de är söta eller inte för jag har min älskling, så jag reagerar inte på andra killar ens :) jag kanske är den enda men så är det faktiskt. Varför ska jag gå runt och tänka/titta på vem som är snygg eller inte bara för det är mänskligt!? :O Jag är nöjd med min älskling, han är den snyggaste i världen i mina ögon och det kan ingen ändra på :D 

Kan någon kanske förklara det för mig!? Jag förstår inte poängen när man är i ett förhållande :O eller är jag helt dum i huvudet!! Visst, se men inte röra heter det men man ska inte ens behöva tänka på att andra är snygga/söta, titta på de om man är nöjd med hur sin partner ser ut. Det kan man fasiken göra som singel.

Mycket bättre :D

Nu känns ALLT så mycket bättre :D dessa två senaste dagarna har varit rätt så jobbiga för mig, många blandade känslor och mycket olika tankar som farit runt hos mig :( det har inte alls känts bra för jag blev mest osäker och rädd. Det tog hårt på mig ;( aldrig mer vill jag vara med om det för då slutar det på andra hållet istället. 

Dock känns det bättre nu, jag är mycket mer glad och jag är lycklig igen ;D det behövdes någon dag sen var allt bra igen. Kanske även bättre än innan ;) 

Händer det igen så går jag DIREKT och kommer inte tillbaka igen, aldrig någonsin och då är det faktiskt inte min förlust för så leker man inte med mig oavsett vad!!!

Tack Camilla <3

Tack till min underbara vän Camilla för hjälpen igår <3 det betyder jätte mycket och bara av att se hur glad min älskling blev för det så gjorde mitt hjärta volter ;) 

Det har varit planer på att det skulle möbleras om hemma hos älsklingen och mig, det skulle ske till helgen men när älsklingen åkte med min lillebror till dykklubben så kom Camilla på besök :) vi fick ett ryck och beslutade oss för att möblera om och vilket härligt resultat det blev :D jag trivs verkligen med det och vardagsrummet ser mycket bättre ut nu och nu har vi även fått möjlighet att utnyttja spacet av hela vardagsrummet :D så jag tackar så hjärtligt för hjälpen :)) 

Sen blev det en runda hem om till mamma, en kopp kaffe på det och sen till Camilla och Björn där vi åt mat tillsammans, kollade på tv och efter BB åkte älsklingen och jag hem :) det var mysigt att komma hem, det kändes som man kom hem till en nyare lägenhet, hehe :)

Intressant blogg :)

Jag står för vad jag tycker och tänker, jag öppnar gärna mig och säger det rakt ut med :) jag tycker att vi människor har alldeles för mycket fördomar om varandra, speciellt när det gäller det motsatta könet. Jag fann för ett tag sen en blogg som jag har fortsatt läsa i och vilken kan ni hitta HÄR :) Hon är född som pojke men lever numera som en tjej och första gången jag såg en bild på henne kunde jag inte tro att hon varit pojke :) jag tycker att människor ska få göra precis vad de vill med sina liv, vill man byta till motsatta könet så är det helt okej och vill man tex vara homosexuell så är det okej. Vi ska inte påverka hur andra väljer att leva sina liv liksom. Nej, hennes blogg följer jag för det är intressant att läsa och hon verkar vara en vettig människa :D 


Dag 23 =)

... Mina framtidsplaner!

Oh, jag vill inte berätta för mycket om mina framtidsplaner för en del är fortfarande "hemligt" för andra ;=) allt behövs inte berättas direkt, men ni kommer snart att få se vad jag pratar om, för det kommer ske en hel del förändringar inför framtidens planer =)

Lite framtidsplaner som jag kan dela med mig är att jag ska först och främst avsluta min utbildning så att jag kan jobba med det jag vill inom psykiatrin - vården =) sen har jag även drömmar jag vill uppfylla, även att kunna skaffa en liten familj tillsammans med älsklingen min ;=)

Fler framtidsplaner får ni se med tiden, ha tålamod =)


Dag 22

... Någonting jag vill ha mer än något annat just nu!
Nja, det finns väl inget så specifikt som jag skulle vilja ha, jag har det jag vill ha i mitt liv :) jag har en underbar pojkvän, fina vänner, bra familj, min utbildning osv :) jag är världens lyckligaste med en underbart glad själ :)

Dag 21

... Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln!

Hahaha om jag ska vara helt ärlig så vill jag inte ens skriva om denna dag här. Vill ni veta varför så kan ni ta upp det med mig personligen och inte dra egna slutsatser om varför, för det kanske inte är som min tror!


Hahahaha :P

Igår kom Nina på besök :) dels skulle hon hämta kristallglasen hon köpt av mig, sen skulle jag hjälpa henne med en sak men så långt kom vi inte :P 

Hon följde med mig för att panta på Ica men det gick inte så lyckat, alla energidrycks burkarna la sig bara på sidan och fastnade, så vi fick räkna ihop de och lämna till personalen så fick jag ett kvitto för att få pengarna i kassan. 

Sen kom älsklingen hem från jobb, han ville ha tacogratäng igen så jag fick göra det och Nina fick också smaka :) den blev lika god igen, jag lyckas varje gång :D 

Därefter så blev det lite kaffe (inte ovanligt numera) och samtidigt spelade älsklingen lite FIFA :) den här bilden togs i smyg av Nina när jag pratade med älsklingen och vilken min jag måste ha med tanke på hur jag ser ut i huvudet, haha tur att luggen skymmer lite :P

Ja, man kan faktiskt inte alltid se bra ut på bild som många gärna vill ;P detta är en naturlig bild där jag gör en min under ett samtal, haha! I know I´m crazy, but that´s who I am ;) 

Hemma älskar jag att gå runt i mjukiskläder, det är mer bekvämt :) varför ska jag ha jeans på mig hemma när man ändå är hemma liksom, hehe! 

Just nu hade jag verkligen behövt älsklingen hemma. Längtar tills han kommer hem från jobb och jag får vara i hans famn :)


Ett skämt


Igår när jag såg BB så störde jag mig lite, för det gick in en tjej i huset höggravid :O hon skulle gå in i v.36 idag och skulle alltså föda barnet i huset om hon stannade kvar. Hon fick ett eget rum och allt. Idag fick jag höra från folk, eller läste det på fejjan att hon gått ut ur huset i eftermiddags, hon var bara en mullvad.. Tack för det, för annars hade man tyckt att hon var helt knäpp som ville föda sitt barn där inne, haha! 

Min första tanke var igår, hur kan de ens tillåta en gravid att vara där?? :O Jag hade tyckt synd om de andra deltagarna om hon fött där, de gick inte in i huset för att hjälpa till med en bebis osv, hehe! Då får vi se hur fortsättningen blir. Jag följer inte det så intensivt som många andra gör, dessutom brukar första veckan vara lite tråkigare..

Måndag

Varför säger många att de hatar måndagar? Bara för att helgen är slut och de ska tillbaka till skolan/jobbet, hehe! Jag tycker inte måndagar är så farliga, de är ju som vilken annan vardag i veckan :P 

Idag har det inte skett mycket och lär inte ske mycket heller. Mår inte helt hundra psykiskt men jag tänker inte skriva om det här, finns obehöriga som inte har med saken att göra. Men det går snart över igen, ibland får man såna dagar!

Ny vecka med nya möjligheter att se framemot :) inte för det händer speciellt mycket denna veckan, men ändå :)) 

Såg BB igår, alltså Hannah W är ju bara coco helt enkelt, men hon lär skapa diskussioner och konflikter inne i huset, haha! Vi får väl se hur det går där inne :D 


Gaaaahhh, det här sitter fast i tankarna hela tiden, jag får inte bort det och det hela får mig att tvivla och får mig att ha beslutsångest över hur jag ska göra osv. Som sagt, tyvärr så pratar jag lite i en gåta nu, men jag vill inte skriva ut exakt vad det är här i bloggen, tyvärr! 

Nä, men nu ska jag göra annat så hörs snart igen!


Dag 20 =)

... En bild på mig med en annan hårfärg än den jag har nu!

Här hade jag äntligen fått rätt på hårfärgen, men det blev lite ljusare än min naturliga hårfärg ;P men det funkade lika bra ändå tills jag blev brunhårig igen, hehe!

Jag kommer att ta tillbaka den naturliga hårfärgen, men inte på ett litet tag nu. Det är mörkblond, hade de gjort rätt från början hade jag behållt det men jag klagar inte, jag är nöjd nu med =) 

Minns när denna bilden är tagen =) och jag kommer aldrig glömma vem som först kommenterade den ;=) det var min kära pojkvän men just då var vi bara vänner, hehe! Det är två år sen nu denna bilden togs, feb 2010 =) 

Tänk om man hade sett ut som man gjorde då ;=)


Big Brother 2012 :)

Ikväll börjar nya säsongen av Big Brother igen :) jag vet att jag är helt dum i huvudet, men det är bara så skoj att se hur personer kan göra bort sig inför hela svenska folket och vad de är beredda att göra osv. Jag hade inte bölat om de lagt ner hela Big Brother för gott så, haha! Jag hade klarat mig väldigt bra utan det :D 

Det ska bli intressant denna gång, för den omtalade Hannah Widerstedt ska vara med, haha! Kanske årets skämt eller så lär hon skapa oehört mycket drama inne i huset. Jag tror på ett sätt att hon kommer gå långt, men ska bli spännande att se. Har sett hennes blogg och sen såg jag henne på debatten på tv, haha vad jag skratta, vilken fejk och lögner alltså. Ursäkta, men det var det ju!!! 

Jag kommer inte följa BB varje dag, det lär jag inte palla men jag ser det då jag vill se det och det lär ju mest bli spännande så länge Hannah är i huset, det kommer att bli kaos :) man lär nog se om hon är fejk på bloggen eller om hon är så i verkliga livet..

Såå fin :)

Tycker att denna bilden är såå fin på älsklingen och mig <3 dock är det lite synd att älsklingen inte rakat sig. Inte för att jag bryr mig om det för jag älskar honom lika mycket för det, men han tycker han ser ovårdad ut, hehe!

Han är så underbar och vår kärlek bli bara starkare för varje dag ;) det finns ingen som kan komma emellan oss och jag släpper inte taget om min kille till någon annan ;) han skulle inte ens intressera sig för någon annan tjej så jag kan vara lugn, vet det är mig han vill ha <3 min älskade sötnos. 

Vi har gått igenom en hel del, men det är förbi oss och vi kommer aldrig tillbaka dit igen :) vi har det bättre än aldrig förr och jag är lyckligare än någonsin ;) ingen kan ta det ifrån mig utan kamp! 


Min kärlek bara flödar på för varje dag som går :) jag är så glad att han fick mig att tro på kärleken igen <3 att han alltid haft kontakten kvar med mig, annars hade vi inte stått där vi står idag. Mitt älskade hjärtegull, det finns ingen annan som jag skulle vilja vara med <3 

Älskar dig med hela mitt hjärta <3 


Vill bara berätta ...

... för er som spelar Wordfeud med mig! Jag kan mycket väl ha det på min telefon, men jag har valt att inte ha det för att inte bli allt för beroende av spelet, hehe! Så jag spelar bara wordfeud på min Ipod, alltså när jag är hemma eller har tillgång till trådlöst nätverk, annars spelar jag inte, haha! Det är bara så att ni vet varför det kan dröja ibland innan jag lägger ord :D

Gårdagen :D

Igår var det först lugnt på förmiddagen, jag plockade undan lite och tog en extra runda med dammsugaren ;P sen fick älsklingen köra iväg för att handla så att jag kunde göra tacogratängen :D mums! Sen fick vi besök av Camilla och Björn :D vilket var jätte trevligt. Camilla har fastnat helt för spelet Skipbo så det spelade vi en hel del, medan grabbarna snackade :) men det är ett roligt kortspel så jag sa inte emot. Vi hade det trevligt allihop, med öl, vin, chips, dippa och sällskapet av varandra ;D det kunde inte bli mycket bättre, hihi. Vi hann även med att se filmen The Cave :) tiden går för fort när man har roligt men vi ses nog snart igen :D det är roligt när alla kan umgås tillsammans :) när vi lämnat av de vid tåget och kommit hem slocknade mina ögon helt, då var jag riktigt trött hehe. 

Idag känner jag mig lite slö, ska diska efter gårdagen, sen kommer Nina förbi :) hon var ju intresserad av kristallglasen :D annars slänger jag de eller packar ner de, men tycker det är synd men jag använder ju inte de mer. Och så får jag hoppas att där är någon som nappar på Tradera annonsen jag lagt in :) annars får jag lägga ut den på blocket istället, en ZTE Blade telefon :D

Dag 19 =)

... Min favorit film och varför!

Jag har ingen favoritfilm och varför, jo för det finns många bra filmer =) däremot älskar jag skräckfilmer, det är ett ytterst få antal skräckfilmer som jag reagerar på och tycker är äckliga eller skrämmande. Många av dagens skräckfilmer är förutsägbara så man kan redan nästan räkna ut vad som komma ska innan det ens har skett, hehe! 

Tycker väldigt mycket om filmer som är verklighetsbaserade, som har ett fint budskap i handlingen =) det kan vara filmer som berör mig, bra och dåligt, filmer som kan irritera mig osv men de filmerna brukar uppskattas av mig ;D 

Sen kan jag titta på det mesta inom film, man kan inte avgöra om en film är bra eller dålig om man inte har sett den ;P hehe!

Dag 18 =)

... Min favoritbok och varför!

Vad svårt då, jag har läst många böcker genom åren ju ;P kan inte komma på en favoritbok nu, men även som i filmer så tycker jag om att läsa böcker som är verklighetsbaserade ;D


Killar, ge er för sjutton!!

En liten reaktion bara!!!!
Varför ska killar alltid skylla sitt beteende och sin attityd på tjejen!? Alltså med argument som "ni tjejer bara gnäller", "ni tjejer kan inget än hacka på oss killar", "ni tjejer bara gaggar" osv osv.. Vaddå detta med NI TJEJER!! Vem fasiken kom på den synpunkten eller argumentet från början!?? :O

Man kan fan inte skylla sitt beteende och attityd på någon annan. Visst, tjejer kan vara gaggiga, gnälla osv men det KAN FAKTISKT NI KILLAR MED VARA!! Så fort det är något så skyller ni på er tjej "men du bara gnäller därför blir jag så", "du gaggar så då blir jag så här" osv. Ni kommer med de korkaste argumenten. 

Killar, väx upp och ta ansvar för ert eget beteende och attityd, snälla!! Om ni gör det, så kanske ni märker att det inte alltid är tjejen som gnäller, hackar, gaggar osv. Då kanske ni ser hur bra ni har det och allt vad er tjej gör för er!! Det tragiska är att säger killar att så är det, då skyller alla andra killar på det med.. Ta ansvar och stå för hur ni är. Ni väljer själva om ni vill vara sura, bittra osv eller om ni vill vara glada och lyckliga för det ni har.. 

Man kan faktiskt inte komma med detta argument (enligt mig) : Om du är ......, så är jag så ...... !! Om du gör så ...., så gör jag så ..... ! Det funkar inte så! Ni kan inte säga att ni är glada om er tjej är glad, visa själv att ni är glada så kanske tjejen också blir det. För gör ni det bara för tjejen är glad, ja då är ni killar egentligen inte glada innerst inne, eller har jag fel!?


Det förvånar inte mig om det finns tjejer som kan känna igen sig i detta (alltså det jag skriver om killar).. För det finns säkert tvärtom med, ingen omöjlighet liksom! Oavsett om man är tjej eller kille eller vem man än är så ska man ta ansvar för sitt eget beteende själv och inte skylla det på andra. Man väljer SJÄLV hur man vill vara, vilken attityd man vill ha, vilket humör man har osv. De som skyller humör, beteende på andra, är nog de som är väldigt osäkra på sig själv tyvärr :(

Sambon har det bra :)

Jupp, min sambo har det egentligen riktigt bra om man tänker efter :) och jag klagar inte på det, så det borde inte han heller göra! 

Jag är ingen hemmafru och kommer aldrig bli det heller, men när jag studerar på distans så har jag lite extra tid över :) jag som tycker om att städa gör det utan några problem, jag klagar inte och jag blir alltid lika glad efteråt :) det finns dem som storstädar en gång i veckan typ, men jag föredrar att städa så smått några dagar i veckan. Jag är också väldigt noggrann, torkar av överallt, putsar fönster, dammsugar, dammtorkar, moppar golv, diskar, plockar undan, torkar av lister osv.. Det ska inte missas någonstans :P en gång i veckan tar jag exakt hela lägenheten, rubb och skubb men det blir lättare med allt mitt städande :P haha! Så var jag även när jag hade ett jobb, sån kommer jag alltid att vara.. Vill dock inte höra kommentarer på hur vi har det hemma, för det bestämmer vi själva :))

Jag vet att min sambo också tycker om att städa ibland, men det har blivit lite av min syssla faktiskt :P jag brukar dock säga ifrån att han får plocka undan efter sig men han uppskattar det jag gör i lägenheten :) så han har det hur bra som helst :)) 

Och jag vet att det är många killar i förhållande som har det lika bra men jag vet också att trots det sitter vissa killar och beklagar sig över sin flickvän/fru till sina polare, why!!? Om de nu har det så bra, känner att de har ett bra förhållande osv, varför ska man då beklaga sig!?? Det förstår inte jag riktigt!! 

Strunt samma, inlägget handlade kort och gott om att många killar har det SÅ bra i sina förhållanden :)) tjejerna låter de ha sin egentid, göra vad de vill innan/efter jobb och dem flesta killar uppskattar sånt :D

Dag 17

... Mina matvanor som jag har!

Haha, ska jag verkligen behöva tala om detta ämne ;O alla som känner mig vet vilket problem jag kan ha med mat och aptiten ;( jag är inte bra på att äta, men det är för aptiten finns inte där längre och det är inte ofta jag känner mig hungrig längre ;O jag äter så gott jag kan och då jag verkligen känner hunger, ibland kan jag äta för att det är gott. 

Det finns de som har frågat om jag är sjuk eller hur det går för mig, för de tycker att jag har blivit smalare och tappat i vikt. Ja, det har jag, alltså blivit smalare men jag kan inte äta om jag inte har aptiten ju, då blir det lite svårt för mig och för det mesta äter jag bara för att jag vet att jag måste äta, annars orkar jag inte vardagen, men det är inte ofta och inte mycket numera ;(

Så här spenderar jag denna torsdag!


Inte okej :(

Nope, jag mår inte helt okej idag :( inatt vaknade jag av att jag mådde riktigt illa, det kändes nästan som att jag skulle spy och jag bara vred mig hela tiden, det var jobbigt. Älsklingen satt och spelade så han kom med en sömntablett så att jag skulle kunna få sova och det gjorde jag. Maten Camilla gjorde var så fruktansvärt god så att jag åt för mycket, men nervösiteten för tentan släppte igår, så jag var rätt trött, hängig och orolig i kroppen redan under eftermiddagen/kvällen.. 

Vaknade imorse, kände inte mig helt okej :( snuvig och rinnande ögon och allmänt seg och slö i kroppen! Lyckades stiga upp ur sängen, kontaktade min lärare och sen har jag mest legat och vilat denna dag, jag har inte haft orken till så mycket annat faktiskt :( smått förkyld och känner mig febrig, ingen bra kombination för min lilla kropp som har ett dåligt immunförsvar och lätt tar åt sig av förkylningsbakterier osv.. 

Dessutom fick jag veta att tentan inte gick hela vägen :( så det kommer bli omtenta för mig, men det kunde jag nästan redan räkna ut men istället för att skita i det så gick jag dit igår och gjorde ett försök i alla fall, så har jag visat mig att jag försökte ändå! Så det blir snart omtenta, men då kommer jag klara den ännu bättre :D 

Nu ska jag bädda ner mig i sängen en stund till, känner mig snurrig och trött.

Dag 16 =)

... En person jag vill byta liv med för en dag - och varför!

Hm, det finns ingen som jag vill byta liv med. Jag är nöjd med det livet jag lever nu, även om det finns en del saker som kanske borde vara annorlunda, så är jag lycklig med den jag är och hur jag lever. Man stöter på både mot- och medgångar i livet, men de tar man sig igenom :) så nej jag vill helst inte byta liv med någon, hehe!

Tentamen!!


Samtidigt som ni läser det jag skriver här så sitter jag instängd i klassrumet med näsan i frågorna på tentan! Jag kommer absolut att göra mitt bästa, om det sen kommer att räcka eller inte, det återstå att se :) ska till Malmö efter skolan, ska möta upp älsklingen där efter att han har hämtat upp min bror. Så det blir nog inget bloggande förrän på torsdag igen, men jag kan uppdatera er då!

Dag 15 =)

... Min favorit årstid och varför!

Jag har faktiskt ingen favorit årstid för att jag tycker om alla årstiderna på sina olika sätt =) men jag föredrar sommaren och hösten lite mer än vintern och våren. Sommaren för sin värme, så man kan hitta på en massa saker utomhus utan att frysa ihjäl, typ grilla, umgås, stranden, bada, kvällsbad osv. Det är oehört härligt och mysigt med alla underbara sommarkvällar man kan tillbringa tillsammans med vännerna ;D 

Hösten är mycket fin med alla sina underbara färger som kommer fram, alla löven som faller ner från träden =) dock har våren sin glans i att blommorna kommer fram och solskenet börjar dyka upp ännu mer och man kan börja med att ta bort alla tjocka vinterkläder. 

Vintern kan ha sin charm den med, men mest så gillar jag vintern om det är typ snö omkring jul och nyår, det är mysigt =) men för mycket snö och kyla, det gillas inte ;(


Godnatt



Godnatt till alla kära läsare och änglar där ute  jag hoppas att ni får sova så gott denna natt och drömmer er bort till ingenstans :) imorgon är det upp tidigt för att sticka till skolan, sen blir det att åka till Malmö, har lite att fixa där! Är även lite nervös om läkaren ringer under dagen, jag skulle få reda på resultatet från röntgen imorgon, och hör jag inget ska jag ringa själv på torsdag! Jag hoppas verkligen att resultatet är BRA!! 

Nu ska jag i alla fall krypa ner i sängen och sova några timmar :)) Godnatt

14 Februari ;)


Pluggar !!

Läser man på yrkeshögskolan / högskolan så blir det oftast en hel del man ska plugga in i huvudet när lärarna väljer att ha tentamen! Imorgon är den stora tentamen i Psykosocialt rehabiliteringsarbete och suck vad det är mycket som man ska komma ihåg. Sen är säkert inte ens hälften med på själva tentan, haha! 

Jag pluggar för fullt, eller jag läser bara igenom studiehandledningen som blev klar för en vecka sen typ, så går igenom allt nu. Det är inte lönt att gå igenom förrän dessa dagar för med mitt guldfiskminne så glömmer jag det! Jag tar pauser med jämna mellanrum för annars får jag inte in något alls i huvudet. Och då passar jag på att roa er i bloggen, eller bara koppla av :)

♥ Alla ♥ ♥ ♥ Dag ♥

Varje år den 14 Februari så är det ju Alla Hjärtans Dag <3 

För mig personligen så är där inget jätte speciellt med denna dag, för jag tycker att man kan visa lika mycket kärlek alla andra dagar på året, det ska ju inte vara en dag bara! 

Även om jag känner det så, så kan man ändå ha det lite mysigt med sin partner, det skadar ju inte ;) älsklingen ska få en liten överraskning av mig, faktiskt inget köpt utan det är gjort från mitt hjärta och mig själv  det är tanken som räknas och för mig är det allt.

Älsklingen ska ändå jobba idag, jag ska plugga det sista inför tentan imorgon så vi ägnar timmarna på förmiddagen tillsammans och stunden på kvällen innan vi ska sova 

Vill även passa på att säga ett stort grattis till min underbara vän och min lillebror som firar två års förlovning idag ;) hoppas ni får en underbar dag tillsammans. 

Och ni alla får ha en underbar alla hjärtans dag och till er som inte har en partner, man kan ha en lika underbar dag för det  det hade jag åren då jag var singel, lika mysigt som nu när jag är sambo  men visst det är alltid härligt att ha en varm famn att krypa ner hos men ni hittar någon ni med, det finns en för alla där ute ;)


Dag 14 =)

... Någonting jag ångrar!

Det finns nog inget som jag ångrar direkt så, för de saker som jag har gjort i livet, de valen jag har gjort, träffat de personer jag gjort osv de har jag tagit lärdom av och skulle jag sitta och ångra en massa saker, så skulle inte livet bli roligt. Det är väl självklart att vi gör saker någon gång som vi kanske ångrar, men då är det bättre att ta lärdom av de och inte göra om samma saker igen, eller hur? =)

Det finns några saker som jag ångrar, men jag kan inte få det ogjort för det är redan gjort vid det tillfället, men det görs inte om igen, så mycket vet jag men jag tänker inte på att jag ångrar något.


Sweet Dreams

Godnatt och sov gott alla änglar  de flesta godnatt inlägg i min blogg är tidsinställda, för jag orkar inte sitta vid datorn alltid. Dessutom ville jag se lite på tv innan älsklingen kom hem och vi ska kolla på film och sova :)
Sweet Dreams

Kaffe :D

Jag har blivit helt tokig i KAFFE ;) jag har nog aldrig druckit så mycket kaffe förr, haha! Nä, men en kopp kaffe på morgonen, helt underbart :D 

Ja, nu kan folk bjuda mig på kaffe, för nu säger jag inte "Nej tack" mer. Jag hade en period i höstas, när jag låg inlagd, då drack jag kaffe som en galning men sen slutade jag när jag kom hem igen. Men detta året har tydligen börjat att bli ett kaffe år för mig :) 

Dock klagar jag inte, för kaffe är gott om man gör det bra :) med rätt mått och kaffesmak ;) 

Det har blivit två koppar kaffe för mig idag och det får räcka för denna måndag känner jag, nu på kvällen brukar jag dricka vatten eller juicen. Men det är inte många gånger man tycker om kaffe som finns på café osv, det är nog inte ofta jag tycker om de, så kaffe blir nog hemma och ifall man blir bortbjuden :) 

Nu blir det inte mer kaffe prat :D


Pinsamma!!!

Jag vet inte hur jag ska börja detta inlägg egentligen, men vissa människor är bara pinsamma tycker jag!! Förstår inte hur man kan använda sin blogg till att provocera andra, vad tjänar man på det liksom!? Borde man inte seriöst skaffa sig ett liv istället.. Har sett två såna tjejers bloggar, seriöst, är de på riktigt eller fejkar de!? Om de är på riktigt, då är de inte normala! Men börjar en på sin blogg, så börjar alla andra med, suck!!
Pallar inte lägga ner energi på de, ni kan ju ta en titt själva så ser ni kanske vad jag menar : HÄR och HÄR !!! Den ena tar nog efter den andra, de tror verkligen de är störst, bäst och snyggast, haha vilket skämt :) 

Jag skulle aldrig ens orka vika ut mig så, provocera mina läsare bara för att få läsare till bloggen! Men det kanske hör till bloggvärlden numera :O inte vet jag, men sånt får ni dock inte se här så :D

Dag 13

... En bild på mig själv för ett år sen!

Oj då, jag har inte förändrats så mycket sen dess faktiskt, kanske bara kroppsmässigt och hårfärgen ;P men annars är där ingen större skillnad. Om bilden ska vara för ett år sedan, så tar jag en bild som är från jan när jag var med älsklingen på jobb, så blir det typ ett år sen ;D haha! 


Dag 12

... En bild på ett ställe jag varit på!

Ska det vara utomlands eller i Sverige!? Eller det får man själv välja kanske, hehe! Jag väljer bilden nedan, det är högst uppe i Katedralen i London :) vi gick först 300 trappsteg inne i katedralen, sen fortsatte vi hundra till så kom vi ut och hade världens utsikt :D tog tyvärr inga fler bilder för jag glömde kameran :( sen var det alla trappsteg ner också, men skön motion för benen ;) 


Sant :D

Ja, det är så sant så :)) kan inte mer än hålla med faktiskt. Vänner får inte bara varandra att må bra och stöttar varandra utan äkta vänskap hjälper faktiskt oss också att hitta oss själva! Äkta vänskap är så mycket mer än att bara kalla någon för din bästa vän

En vän ska även acceptera killen jag träffar, i mitt fall min sambo Fredrik :) han är min stora kärlek och det får andra faktiskt respektera! Alla gillar inte alla, alla kommer inte överens med alla och stör man sig på att jag har honom som pojkvän, då får man umgås med mig, utan honom! En vän ska inte försöka komma emellan oss, då är det ingen vänskap för min del. 

Var inte det jag skulle skriva om egentligen, men en äkta vän hjälper oss oftast att hitta oss själv samtidigt :) det är något jag har lärt mig om vänner! Ta verkligen på de riktiga vännerna ni och den äkta vänskapen ni får vara med om, för såna vänner växer inte på träd ;)

Mina tankar ...

... går idag till min älskade lilla mormor jag hoppas verkligen att allt går bra och att hon snart är på benen igen. Mamma ringde mig vid 07.10 imorse, det första jag tänkte var att något måste ha hänt. Hon berättade om mormor och det gjorde mig ledsen för varför ska det hända just vår mormor? :( 

Min mormor betyder jätte mycket för mig, på senare tid har vi pratat mer och oftare än förr och det är jag glad för :) jag har besökt henne en hel del och varje gång får jag se hennes underbara leende ;) mina tankar idag går även till min älskade mamma, kan bara tänka mig hur det känns för henne. 

Mormor har alltid varit supermormor, hon har alltid haft energi och alltid gjort så himla god mat :) det är alltid lika trevligt att träffa henne, hennes leende slår allt ;) hon och morfar har alltid tagit hand om sina barn och barnbarn på bästa möjliga sätt och de har alltid varit måna om oss :D min mormor har även haft mer energi än mig, hihi.

Det finns mycket fina saker jag kan berätta om mormor ;) hon är bäst! Krya på dig älskade mormor och bli nu bättre  kommer snart att hälsa på dig igen !

Whitney Houston!

Då har ytterligare en superstjärna gått bort :( denna gången Whitney Houston :( jag har alltid tyckt om många av hennes låtar, jag fick en liten chock när jag såg det i tidningen, jag tänkte bara "What??" Detta hade jag inte trott, att hon skulle dö vid 48 års ålder :O

Det har ett längre tag pratats om hennes drogproblem, men det finns de personerna som tar droger och det är det många stjärnor som gör!

Filmen Bodyguard är jätte bra med henne som en av huvudrollerna :) kommer alltid minnas den filmen med glädje ;)

Vila i frid Whitney :)


Lövestad :)

Igår var vi bjudna på middag hos B i Lövestad :) Z och hennes barn kom också dit och även ett av barnbarnen till B kom dit :)) 

Vi blev bjudna på kyckling, med potatis, sallad och en otroligt god brunsås, mums :) till efterrätt blev det kaffe och rulltårta! 

Det pratades gamla minnen, det bjöds på mycket skratt och det var faktiskt trevligt enligt mig, men Z frågade jätte många frågor :) men är man nyfiken efter alla år så är man! 

Det som var lite "pinsamt" var alla gamla bilder som visades, det var ju sjutton som man såg ut då :P haha! Och vilken frisyr man hade på den tiden :) Bilden här är tagen i fjärde klass :) haha! Är jag fortfarande mig lik!? 

Efteråt åkte vi hem till J´s föräldrar för han skulle hämta post, jag och Björn ringde på dörren, men hon kände igen oss :) sen fick vi se hur de byggt ut huset och så mysigt det var där! Dessutom fick vi en vattensköldpadda med oss hem, som vi gav till mamma som blev jätte glad :) hon har alltid velat ha en :D 

Sen blev det lite missförstånd mellan mig och älsklingen, men när vi körde hem så löste det sig igen :D ;) 

Men jag hade i alla fall trevligt :) jag har blivit glad med mig själv så även om det kanske inte syns på ansiktet så är jag faktiskt jätte glad :D för jag vill inte gå miste om något!

 

PS. Jag fick en liten bild av Z´s minsta dotter där hon skrivit sitt namn, ritat ett hjärta och sen tejpat på små hjärtan, var jätte gulligt och fick en kram av båda döttrarna innan de gick ;)


Dag 11 =)

... Någonting jag oroar mig för!

Och vad skulle det vara!? Varför ska man behöva gå runt och oroa sig för saker när det alltid finns en lösning på allt, även om det ibland inte verkar som det. Allt går att lösa, man måste bara se möjligheterna och inte hindren, så slipper man vara orolig för något. 

Jag själv kan bli orolig för saker, förra året gick jag med ständig oro men efter att jag varit inlagd så började jag tänka i andra banor och slutade oroa mig för saker och ting, för jag vet nu att det går att lösa på något sätt. Stöter jag på ett hinder så försöker jag lösa det istället för att lägga ner fokus på att oroa mig. Det var en läxa för mig, för jag vet vad ständig oro kan göra med en som person, hur det kan tynga på ens självkänsla, självförtroende. 

Nä, att oroa mig för saker har jag inte tid med, tiden använder jag till för att njuta av det goda i livet och hittar lösningar om jag stöter på ett hinder =)

Testa att finna lösningar på saker och ting än att gå runt och oroa er ;D det blir mycket bättre ska ni se!

Natti Natti :)

Godnatt alla änglar där ute och sov så gott för det ska jag försöka göra  tänkte faktiskt bädda ner mig under täcket i sängen och kolla lite på film innan jag ska sova :) imorgon ska jag upp tidigt, ska hjälpa mamma :) sen på eftermiddagen åker jag, älsklingen, Camilla och Björn till Lövestad :) det ska bli roligt och vi blir bjudna på mat :D saknar att få somna bredvid älsklingen men jag vet också att när han kommer hem så brukar han bädda ner sig och hålla om mig  såå mys ;) skriver mer imorgon eller på söndag, beror på tid och ork!

Kritiserar ...

... Jag har sett i ett x antal bloggar, där de gärna kritiserar varandras kroppar och utseende. Då är det så klart tjejer jag pratar om, vem annars liksom. Vi tjejer är såna experter på att kritisera varandra, även om vi inte är medvetna om det. Vi tjejer kan kolla in varandra (utan att vara lebb) och sen är vi snabba på att kritisera det vi ser, varför? Här finns faktiskt ingen tjej i denna värld som är oskyldig, för alla kritiserar eller säger något om någons tjej utseende/kropp någon gång. 

Många kan tydligen inte låta andra se ut som de vill utan att de ska ha fördomar om de :O så länge man är lycklig och mår bra, så är väl ändå det huvudsaken, eller har jag fel? Samma sak som att en telefon inte gör en person lycklig (kanske någon men inte de flesta).. Kan inte tjejer sluta kritisera varandra istället och acceptera att vi alla ser olika ut och inte har likadana kroppar och att inte alla kan vara smala som en pinne? :) 

Vill någon kritisera min kropp och utseende, så varsågod jag hindrar inte någon :) det kanske beror på avundsjuka eller något annat, men jag är inte smal som en pinne och kommer inte bli det heller, men jag är lycklig i mig själv, jag mår toppen bra och är riktigt glad för det fina livet har att erbjuda mig ;) det är huvudsaken för mig. Sen får jag se ut som jag gör! Visst, jag är också mån om mitt utseende, men jag behöver inte sminka mig alltid för att våga visa mig ute :D 

Jag är nämligen stolt över mina former som jag dels har fått sen simningen och träningen :) jag vill inte vara en planka, det är kvinnligt att ha former, annars ser man ut som en liten tonårstjej, nej tack!
Vad tycker du? Varför tror du att tjejer kritiserar varandra för?

Trevligt :)

Nu har jag kommit hem :) älsklingen körde iväg, hämtade en polare och de skulle på pokerkväll. Jag säger inget, för det är skönt att få vara ensam ibland med, speciellt denna kväll då jag ändå är så förbaskat trött :P 

Har varit med älsklingens familj på Perssons, för hans pappa fyller år och de bjöd ut på restaurang :) det var trevligt :) 

Bästa skrattet och underhållningen var "kärringarna" på bussen hem ;) fasiken vad alla på bussen fick sig ett gott skratt, tror inte någon det fanns någon som inte hade ett leende på läpparna, de bjöd verkligen på underhållning :) Undra hur långt de skulle, men tror de nämnde Lund ;)

Finally :D

Jag är faktiskt jätte glad att jag lyssnade på min frisör :) jag har alltid fått höra hur glansigt och fint hår jag har, men då jag mådde som sämst syntes det på håret med (varför gör det de :O ) aja, men hon gav mig bra tips och det är jag glad för :)

Jag brukade alltid tvätta håret varje dag, använde alltid balsam osv men hon bad mig att sluta med det, genast. Först var jag lite tvivlande på henne, men jag testade på det och oj vad mitt hår tog fart och växte sen jag klippte mig :D 

Nu har jag snart tillbaka mitt långa hår som jag vill ha! Mee is so happy ;) 

Bilden är kanske inte den bästa, men väldigt bra för att vara tagen med en mobilkamera! Min digitalkamera var inte laddad, annars använder jag hellre den men tar inte så mycket foto själv numera ;) så för mig spelar det ingen roll. Så länge de inte är suddiga eller för mörka så är jag nöjd :D

Nu ska jag iväg med älsklingen ;) hans familj har bjudit ut oss på middag :) hörs sen!


I´m so happy :))

Yey, jag är så oehört glad och lycklig :D så att det knappt går att beskriva :)) varför, ja det tänker jag inte tala om här i bloggen :)) men jag längtar SÅ mycket :)) fast innan det sker så tar jag vara på det som finns här och nu :D

Svar på kommentar!

Här är svaret till det pucko som skrev en kass kommentar : Jag skrev det jag känner i hjärtat, men sist jag skrev något på facebook om det så blev jag påhoppad att man måste ha en Iphone och att den telefonen har allt och är bäst. Jag skrev inte om hjälp för att bli påhoppad som jag blev, det blev en jäkla diskussion om det :( så jag tog bort det, för tydligen kan inte vissa acceptera att alla inte vill ha en jävla Iphone! Jag var beroende av den innan, men jag vill inte vara beroende av en telefon och varför ska jag ha en Iphone för när jag har en Ipod med samma funktioner (fast utan sms/ringa) och dessutom spar jag mer batteri. 

Jag håller med dig om att Iphone är inte bäst, jag fick själv uppleva det, det finns brister med Iphone med precis som alla andra telefoner, men jag tänker inte älska Iphone för om något år är Iphone inte lika populärt, då har något nytt kommit och då ska alla ha den telefonen osv. Det är tjatigt att man måste ha det senaste och inte kan vara nöjd med det man har. Tyvärr kan inte många Iphone användare vara utan telefonen, utan är beroende av att alltid ha telefonen med sig, visa upp den osv..

Det var en liten kass kommentar du gav mig, därför godkänner jag inte sånt, men du kanske läser min blogg och vet vem du är! Jag vill egentligen inte ha något som ALLA andra har, då är det inget roligt ju, haha! Det är klart att Iphone nördar säger att de är bäst, de hade ju inte ens klarat sig utan de. Tack och lov hade jag android innan Iphone så jag gnäller inte och jag klarar mig galant :) efter att jag skrev förra inlägget så lättade jag på mitt hjärta och saknar inte Iphonen mer :D jag är så jäkla stolt över mig själv :))

Iphone eller Android :)

Och då väljer jag faktiskt Android :) jag vill inte bli påhoppad nu om att Iphone är bättre hitan och ditan, bara för att jag inte "älskar" den telefonen som många andra gör!!

Igår kände jag lite ångest över att jag sålde min Iphone men efter att jag sovit på saken så vaknade jag imorse och kände att jag verkligen inte ville ha en Iphone mer :) 

Jag har numera en Ipod, som är en kopia av en Iphone, dock kan man inte ringa, skicka sms eller ta foto men man kan göra allt annat, ha bilder, redigera bilder, ladda upp bilder osv :) ska uppgradera mig senare med Ipod med kamera :D

Min Android telefon har samma funktioner som en Iphone typ, det är väl en liten del som skiljer men det jag tycker skiljer telefonerna åt är bara kameran, programmen till foto, annars kan man göra detsamma med telefonerna :) jag slipper iaf jailbreaka min telefon för att kunna ändra utseende och sms utseende :D :D 

Det är lätt att bli beroende av Iphone, vilket jag blev även om jag tröttnade på den :) jag vill ha en telefon, så händer det något eller den blir stulen så gråter jag inte floder för allt jag förlorat, haha! Som utvecklingen ser ut så görs det jätte bra telefoner med android, det är typ Iphone märket man betalar dyra pengar för!! Varför säljer folk sina Iphone om de nu är bäst som alla säger :O :O då borde väl folk ha de kvar.. Nej, för de är INTE bäst som det sägs. Ja, det är bra kvalité osv men det har android med, haha! 

Jag väljer hellre en Samsung Galaxy S eller HTC än en Iphone :D nu är jag nöjd med min Ipod och telefon, det behövs inte mer för min del, då jag redan har en dator och digitalkamera! Varför ska jag fota med min mobil och lägga upp det direkt på facebook, så "nördig" är jag inte längre :)


Jag la ner alldeles för mycket tid på Iphonen, jag hade med den överallt, använde den hela tiden överallt osv. Man blir inte direkt social då, eller hur? Nu lägger jag inte ner tid på mobilen utan umgås hellre med vänner, familj och min underbara pojkvän :))

Snälla, om jag säger att jag vill ha en Iphone, så får ni lov att slå mig :) "beroendet" sitter kvar lite, men jag vill få bort det :) tänker inte byta telefon nu, för jag vill inte vara beroende av en telefon liksom.. Så ni FÅR slå till mig om ni hör mig säga "Jag skulle vilja ha en Iphone" hahahaha!


Dag 10 =)

... Vad det är som har format mig till den jag är idag!

Det som har format mig till den jag är idag är min tuffa uppväxt som jag har tagit mig igenom. Jag har bott i fosterfamiljer, hos vår kontaktfamilj och jag har även bott på barnhem. Självklart har jag även bott hos mina föräldrar var för sig. Jag har varit med om sexuella övergrepp, både fysisk- och psykisk misshandel, jag levde fem år som om jag vore i ett fängelse osv. Allt det jag har varit med om har gjort mig starkare som person och format mig till den person som jag är idag =) även personerna som finns och har funnits i mitt liv har bidragit med sin lilla del =) men det mesta jag har att tacka för är min underbara mamma som fått stått ut med allt jag gjort och varit med om och hon har aldrig tagit avstånd från mig. 

Även allt jag gjorde under mina tonårs år, alla äventyr och allt man testat på har format mig. Jag har träffat många fel personer, jag har fått vara med om lögner, svek, otrohet osv som tagit hårt på mig, men som gjort att jag mer kan stå emot folk som vill trycka ner mig. 

Om jag ska ta på senare år, så den stora "händelsen" som har format mig till den jag är idag är det som händer förra sommaren/i höstas, det gjorde så otroligt gott för mig för nu kan jag gå vidare som en lycklig person ;=) jag väljer min egen väg i livet, jag gör de valen som känns bäst för mig och som jag vill. Jag är mig själva i alla situationer, jag lär mig av mina misstag och trots mina brister så är jag en tjej med ett stort och varmt hjärta som inte skulle vilja göra någon illa. Jag tänker alltid på andra i första hand =)

Dag 9 =)

... Bild på mig och min bästa vän!

Alltså det här med bästa vän, har man verkligen det? Jag känner det som att en bästa vän istället är min närmsta vän istället och att man kan ha fler närmsta vänner. Men om jag ska visa bild på mig och bästa vän, så är det två personer - Camilla och Nina =) de är mina närmsta vänner, på olika sätt och jag vill inte förlora de, speciellt inte den ena ;=)

En riktigt underbar vän <3
Vill aldrig förlora henne som vän, tillsammans med henne kan man verkligen vara sig själv och alltid ha lika trevligt =) så om vi bara sitter i samma rum, kollar på tv eller annat så är det trevligt. 
Vänskapen betyder väldigt mycket för mig <3 
Vi kan alltid skratta, prata och hon dömer inte mig för den jag =)

Med vännen Nina <3
Vi har haft våra dunster och missförstånd men fortfarande är vi vänner efter snart 11 år =) 
Hon är också en av mina närmsta vänner som betyder för mig. 
Vänskapen med henne är inte som med Camilla, men de är olika som personer och det är jag glad för =)
Även med henne kan jag få lite skratt, skoj ;P 


När det kommer till närmsta vänner, så är det ingen dragkamp om mig, för jag är vän med vem jag än vill =) jag känner att jag har nära vänner som jag verkligen kan lita på, tycker om att umgås med, kommer alltid vilja ha som vänner ;=) <3

Fler bra vänner till mig - Alex, Therese, Christoffer och Natascha =) de träffar jag däremot inte lika ofta, men så gott jag kan och tiden finns där. En riktig vän finns kvar oavett vad så ;D Camilla är den jag träffar mycket mer och det har jag inget emot, för det är skoj och lika skoj är det när vi alla fyra umgås ;D


Dag 8 =)

... En dålig vana jag önskade att jag inte hade!
Ja, det är ju självklart rökningen ;( den önska jag verkligen att jag hade blivit av med, men jag tänker göra allt för att sluta röka under detta året. I små etapper så att jag klarar det, men jag vill sluta, så jag har viljan till det =) Andra saker jag vill bli av med kan jag inte räkna som dåliga vanor i den bemärkelsen ;P 

En annan dålig vana som jag önskar hade varit bättre är väl detta med aptiten och maten för min del. Jag äter knappt mer, jag känner mig knappt hungrig och ibland äter jag bara för att jag vet att jag så måste det, men kroppen hade gärna varit utan. Det är inte ofta jag känner mig hungrig numera, och det är inte mycket heller som jag äter, det kanske borde bli lite bättre, men detta är något som har gått i perioder hos mig de senaste fem åren..

Godnatt

Detta är ett tidsinställt inlägg till er kära läsare :) jag ligger förmodligen och sover när detta publiceras, men jag har inte riktigt orkat med bloggen nu senare ikväll då jag inte har mått så jätte bra :( det känns lite bättre nu när jag har fått vila lite men det kommer nog att gå över tills jag vaknar imorgon :) med detta inlägg passar jag på att säga godnatt till er och hoppas ni sover så gott inatt 

Svar på era frågor =)

Det var inte direkt stort engagemang under frågestunden, lite trist men några har lyckats fråga :) här kommer era svar! 


Louise / Har du skadat någon eller dig själv någon gång?

- Ja, det har jag faktiskt =( men det ångrar jag än idag! Jag kanske inte behöver gå in på vem jag har skadat, men det har hänt två olika gånger, två olika personer. Personer som står mig otroligt nära men de vet hur ledsen jag är för det och hur jag ångrar det. Första, då var jag mindre och andra gången förra året men då mådde jag så psykiskt dåligt att jag tappade kontrollen över mig själv. Jag skyller inte på det, för jag står för det jag gjorde och tog konsekvenserna för det med, men det är glömt nu =)

Och ja, skadat mig själv har jag det med =( förra året när jag mådde som sämst högg jag mig själv med en sax i armen framför ögonen på min pojkvän som tråkigt nog fick se allt ;( önskar att han hade sluppit se det, men nu är det gjort. Jag har även skadat mig själv på andra sätt, men det är inte något jag ens skulle ha tankarna på, jag har inte modet till det mer för jag mår så bra som jag bara kan, så nej inget skadande mer ;D

--------------------
Nina / Mina fråga är isf om du vill skriva mer om dig själv ibland och sen mer om vardagen? :) Sen andra frågan är då om du vill skriva mer om din och min vänskap än du gjort tidigare i din blogg?

- Jovisst, självklart så kan jag skriva lite mer om mig själv och vardagen =) det kommer emellanåt, men vill inte skriva om mig själv hela tiden, så det blir när det blir, hehe!

Svaret på din andra fråga, ja det kan jag säkert göra vännen ;=) något jag aldrig berättar när och hur, hehe. Det är sådant som får bli en överraskning när man läser min blogg. Jag kommer att skriva om min vänskap till mina olika vänner så du kommer att vara med där med, men oroa dig inte, du kommer att finnas med i bloggen ;D

-------------------
Anonym / Har du någon gång lekt med någon killes känslor? Eller har du alltid varit ärlig när du träffat någon?

- Jag leker inte med andras känslor! Varför skulle jag ens göra det, när jag själv vet hur det känns när någon lekt med mina känslor?? ;O Jag är så pass ärlig som jag kan vara, jag har träffat olika killar genom åren och det har varit som så att om jag inte tyckt om killen eller haft samma känslor som honom så har jag sagt det till honom, så han vet vart vi står. Om man dragit någon vit lögn, det har jag säkert gjort, det har väl alla men jag har inte varit otrogen eller playat någon, det är fasiken helt ärligt från mig, kan inte göra sånt! Jag är inte den som klarar av att utnyttja någon eller leka med någons känslor osv. Jag har själv blivit sårad och fått hjärtat krossat så jag utsätter inte någon annan för det.. 

--------------------
Annelie / Har du gått ner i vikt eller försöker du gå ner i vikt?

- Jag har haft anorexia liknande i över fem år nu, ett tag gick jag ner 10kg på nästan två månader, något som gjorde att min kropp började må dåligt fysiskt. Jag började äta igen, jag gick upp lite kilo för att inte väga för lite för min kroppslängd. Det syntes lite att jag gått upp men såg mycket friskare och mådde mycket bättre också :) Sen började allt om i somras för att en idiot kommenterade och sen vet jag inte om personen tävlade om att bli smalare än mig (vilket hon inte lyckats med än så), då ville jag gå ner i vikt igen.

Efter att jag var inlagd så började jag äta normalt (de höll koll på mig där) så jag mår mycket bättre nu :) jag äter så gott jag kan. Kämpar fortfarande med att inte se mig som "större" när jag ser mig i spegeln eller inte få ångest varje gång jag äter men personligen vill jag inte gå ner i vikt (behöver bara intala mig själv hur fin jag är). 

Däremot har jag blivit smalare ja, men inte gått ner mer i vikt utan bara blivit smalare! Det är det många som har påpekat till mig, men jag ser inte smalheten på samma sätt som andra gör, för jag ser mig fortfarande emellanåt som "större" än vad jag är, men det är något jag försöker bearbeta bort :) för det spelar ingen roll vad man väger för kilo på vågen för det behöver inte synas på kroppen :) hehe! Ett litet tips till personen som försökte tävla mot mig, haha! 

Så nej, jag försöker inte gå ner i vikt, men jag har gått ner något kilo, men blivit smalare än för någon vecka sen :(


Bjuder på ...

... lite bilder :)
Lilla jag :)
Man ska även kunna le med ögonen :)
Det utsrålar glädje :D
Sitter i soffan :)
Lite roligt får jag ha, det är då mitt leende kommer fram :)
Älsklingens angrybird fick lov att vara med :D hihi!

Tycker om :)

Av någon anledning så har jag börjat tycka om att stå framför kameran :D kanske är det en positiv sak och mycket till hjälp för egen del, då jag kan se hur fin jag egentligen är :) (kämpar fortfarande med det ja) men jag är ingen sämre person för det. 

Förr höll jag mig borta från kameran, jag stod alltid bakom och tog foto, men nu trivs jag mest med att stå framför :D Att sen alla bilder inte blir bra är något man får ta, men man kan alltid testa sig fram :) 

Huvudsaken är att jag trivs, tycker om det och framförallt att jag har roligt just under tillfället :D Fotograferingen tillsammans med vännen Camilla nere i deras gamla källare var riktigt roligt, vi fick oss så många skratt och bilder på oss tillsammans :D det är skoj det :) så jag ser framemot fotograferingen till våren <3

Det uppskattas att någon vill ta sig tiden och fotografera :) det får mig att känna mig uppskattad, fin och får en rolig stund :D fler sånt i framtiden :D :D hehe! 

Jag är väl inte den snyggaste och vackraste, men jag är den jag är och ser ut som jag gör :) älsklingen tycker jag är världens snyggaste och det gör mig glad ;)

Sminkningen har jag lyckats bra med själv :D tack Camilla för jätte bra tips sist du sminkade mig ;)

 


Tisdag

Usch ja, för idag känner jag mig inte alls bra :( känner mig illamående, har en sprängande huvudvärk och allmänt ont i magen :( så usch för denna dagen! Drömde konstigt inatt, så var uppe ett x antal gånger, kunde helt enkelt inte sova ordentligt. Sen var jag och älsklingen hos barnmorskan, skulle ha nytt recept på p-piller, men fick samtidigt ta ett dagen efter piller för det oskyddade sexet igår :( hon sa att man kunde bli illamående, få huvudvärk, kan ge en liten blödning :( typiskt. Men bättre att vara på den säkra sidan. Jag får inte börja med p-piller igen förrän då jag ska ha min vecka, dessutom ska jag ta ett grav test innan om jag känner mig osäker :O jag lär inte behöva göra det, för jag tror inte jag blivit gravid, jag vill INTE vara gravid nu och dessutom är det väldigt svårt för mig att bli gravid :( Graviditet kan komma när jag är klar med skolan, har jobbat något år, har en stabil inkomst och har rest lite :) först då kan jag tänka på att bilda familj, INTE NU!

Idag blir det en lugn dag för min del, ska bara koppla av hela dagen och tänkte gå igenom lite repetition inför tentan :) dessutom har min mage bubblat väldigt mycket sen i fredags, så den är väl inte helt okej men inget som hindrar mig från att leva vardagen :D 

Kommer mer bloggande om en stund :)

Dag 7

... Vad jag skulle göra om jag hade obegränsat med pengar!
Oj då, helt ärligt så vet jag faktiskt inte det. Jo, jag hade väl köpt en ny bil till min kära älskling, rest bort till resmålen jag drömmer om att få åka till, gett lite pengar till min familj, betalt mina skulder, skänkt lite pengar till välgörande ändamål osv. 
Vad jag sen skulle gjort har jag ingen aning om faktiskt, för jag hade nog inte velat ha så mycket pengar. Visst, man hade klarat vardagen och allt, men så mycket pengar hade nog gjort mig olycklig i längden, tyvärr!

Påminnelse

Jag ha förlängt tiden på frågestunden :) era kommentarer (ni som frågat mig) kommer inte godkännas, inte så länge frågestunden är över :D det är kul att se att någon frågat i alla fall, det är alltid något :)
Bloggar mer sen :)

Dag 6 =)

... Typ av killar jag faller för!
Nja, jag har väl ingen direkt typ jag faller för ;P jag har träffat många olika typer av killar, både bra som mindre bra. Men jag faller väl för killtypen som är ärliga, trogna, vet hur man kommunicerar, som tar kärleken på allvar, som vill vara med mig och ingen annan osv. Jag faller för killar som är sig själva helt enkelt och som tar vara på tiden tillsammans som man får =) 

Oavsett vilket så behöver jag inte skriva mer om det för jag har redan funnit stora kärleken ;=) killen som tog mig med storm, som fick mig att tro på kärleken igen, som har gett mig så mycket mer än vad jag någonsin kunnat drömma om =) han är det bästa som har hänt mig och jag kommer verkligen inte släppa taget om den killen, för såna killar växer verkligen inte på träd <3 älskar min prins med hela mitt hjärta <3 <3 <3 


Ni får vänta ...

Detta blir mitt sista inlägg för idag faktiskt, jag orkar inte lägga ner energi för att uppdatera bloggen mer idag av olika anledningar =( dagarna från listan är tidsinställda, så de dyker upp varje morgon kl 8 ;D skönt faktiskt. 

Nu får ni hålla er med läsning tills imorgon i min blogg ;P då återkommer jag med mer att läsa ;D see ya!!
Have a very nice day ;=)

Inbjudan ;D

Är det någon som är intresserad av TA (Transaktionsanalys) så var goda och säg till om ni vill gå på 101-kurs i TA =) kursen är på 12 timmar, men delas upp på två dagar! Säg till mig, så får ni mer information om det är något för er! 

Boken och anteckningar kan lånas av mig (om du är någon jag känner). När vi läste Ungdomar med missbruk så var den kursen obligatorisk för oss, sen fick vi hem ett papper, ett intyg på att vi klarat av den =) för min del är det väldigt intressant, det var dock intensivt men några dagar efter så hade det fastnat i huvudet på mig, hehe ;P 

Jag fick en inbjudan automatiskt för att jag beställde boken av han som håller i detta =) det är förresten den 10-11 Maj 2012!!

Är man intresserad, men inte orkar gå så säg till, så lånar jag även ut boken och anteckningarna, för det kan lära en mycket =) när jag låg inlagd i höstas, tro mig jag läste HELA boken, så intressant var den för mig ;D 

Vad är TA?
Transaktionsanalys (TA) är en personlighetsteori som vilar på tre ben, ett psykodynamiskt, ett beteendeteoretiskt och ett systemteoretiskt. TA är en teori om den mänskliga personligheten och en humanistisk psykoterapiform. TA har system för att arbeta kognitivt, emotivt, systemiskt och psykodynamiskt.Förändringsarbete med transaktionsanalys sker utifrån ett samförstånd med klienten/gruppen om vilket mål som ska uppnås och hur själva arbetat ska bedrivas.

Vänskap <3

Jag kan säga det tusen gånger om det så ska vara, jag är oehört glad över att ha de vänner som jag har ;=) det finns inga bättre, de får verkligen min vardag att bli roligare ;D jag är inte rädd för att träffa nytt folk men dessa vänner kan jag verkligen lita på, jag vet att de inte snackar skit bakom ryggen på mig och att de aldrig skulle få för sig att svika, eller göra mig illa ;=) 
Mitt liv hade nog inte sett ut på samma sätt utan vännerna ;D jag har inga "bästa" vänner, utan jag har hellre nära vänner som är vänner för livet ;=) vill de inte ha min vänskap längre, så fine, det är deras förlust, inte min men jag tvingar inte någon till att vara min vän. Det ska de vara för att de VILL vara det ;D 

Något som jag varit med om förr är att vänner tävlar om vem som har bäst vänskap med mig ;O något som fick mig att bryta kontakten med de båda, för jag orkade inte med. Vänskap är liksom ingen tävling och man kan inte tävla om mig, vad jag ska tycka, tänka och känna osv. Det funkar bara inte!! Alla människor är olika individer, med olika personligheter och det gör att vänskap blir olika med olika människor, kanske inte alltid men i många fall. Det ska inte vara att om jag umgås med en vän och gör något, så ska någon annan vän bli sur för det =( då kan man lika bra strunta i att vara min vän då ju! Håller inte på med sånt trams! 
De vännerna som står mig närmst, jag tycker så mycket om att umgås med de på sina olika sätt =) det är roligt att umgås med vännerna ;D sen är det så, att det som en vän berättar för mig stannar mellan oss, jag är INTE den som springer runt och berättar en massa saker, jag pallar inte med sånt fjortis skit, haha! 

Mina närmsta vänner ser jag som vänner för livet ;=) även om man kan bli oense någon gång, så ska inte något sådant förstöra en vänskap! Jag har liksom inga krav eller begär på hur mina vänner ska vara, för de får vara precis hur de vill, så länge de inte snackar skit om mig eller ljuger en massa för mig =( då är det inga vänner jag vill ha i min umgängeskrets. 
Sen är det roligt att när man kan umgås alla tillsammans ;D 


Camilla, är en av de absolut närmsta vännerna <3 hon är verkligen underbar och kan få mig att skratta =) vi kan skratta tillsammans, skämta om precis allt, jag kan prata med henne om jag behöver det, hon är en oehört bra lyssnare och det jag säger stannar mellan oss =) är det något som stör oss eller om vi hör någon säga något så pratar vi alltid med varandra innan vi drar slutsatser som vi kanske inte skulle ha gjort, hehe! Hennes vänskap betyder mycket för mig <3 det hon gjorde för mig i höstas, min tacksamhet går inte att beskriva med ord, men jag skulle gjort samma sak för henne ;D säger verkligen inte det ofta till folk, men det finns ingen vänskap utan dig och det menar jag verkligen <3 jag är tacksam att vi har fått den vänskapen vi har ;=)

Nina, vi har haft många missförstånd och varit oense många gånger, men trots det så är vi fortfarande vänner efter snart 11 års vänskap =) jag fick min chans att prata med henne, berätta hur jag verkligen känner och det förändrade vår vänskap helt, den blev mycket annorlunda (alltså något bra ju). Om inte den dagen skett, så vet jag faktiskt inte hur vår vänskap sett ut ;P hon har ställt upp mycket, precis som jag gjort för henne och så är vänner ju! Det går att skratta tillsammans med henne =) också en bra vän. 

Alex & Therese, har alltid tyckt Alex är en vän för livet sen vi lärde känna varandra sommaren 2005 =) han har alltid funnits där, varit jätte trevligt att umgås med honom =) nu har jag även fått lära känna hans sambo Therese som också är lika trevlig och snäll =) det är jätte roligt att umgås med de, man får verkligen många goda skratt ;D det är jätte kul att höra att ni tycker jag och Fredrik passar så bra tillsammans ;=) 

Christoffer, en vän som aldrig har försvunnit oavsett vad ;D hans vänskap uppskattas väldigt mycket, han har funnits med i svåra tider med, stöttat mig och fått mig att inse saker och ting ;D jag vill aldrig förlora honom som vän och det kommer jag aldrig göra heller! 

Petra, hon har blivit en god vän sedan utbildningen i Ludvika =) vi ses inte så mycket p.g.a avståndet men hon var väldigt stöttande under tiden vi träffades, hon är en underbart go vän som aldrig sviker ;D ska åka upp och hälsa på snart, saknar henne ;=)
Lite om de närmsta vännerna, har jag "glömt" någon så ber jag om ursäkt, hehe! Tävla inte om min vänskap bara, då förlorar ni mig! Tycker om mina vänner och menar varje ord jag skrivit här. Samtidigt ber jag om ursäkt för ett lite längre inlägg ;P

Skottlossning???

Alltså, jag har ingen aning men det hördes som att någon avlossade ett skott precis efter midnatt i lilla Eslöv ;O det behöver inte vara det men sjutton vad det small till. 

Jag står och röker vid bilen innan vi ska köra, vi hör någon prata och sen skriker de på varandra och precis därefter kommer en ordentligt small ;O vi tänkte inte, utan bara for in i bilen och körde ;P sen ser vi en tjej komma springande (men vet inte om hon skulle till stationen eller något) men vi bara körde, jag var lite rädd för jag visste inte om det var någon som hade skjutit eller om det var något annat som small ;O står inget på nätet, så det är väl ingenting att oroa sig för, men man kan ju ändå aldrig veta när man står där och hör det och inte vet vad det är.. Speciellt så sent som det var igår, sen är jag lättskrämd när det är mörkt och sent ute =(

Dag 5

... Ett beroende som jag har!

Får man bara lov att skriva ett beroende? ;P hehe! Nä, men det stora beroendet som jag har är faktiskt min rökning ;( vilket inte är bra för hälsan, men inte heller för ekonomin som studerande! Jag försöker röka mindre och de flesta dagarna så går det jätte bra. 

Ett annat beroende som jag har är Coca Cola, men det tycker jag faktiskt att jag har blivit mycket bättre med ;D dricker inte så mycket cola som jag gjorde tidigare. Jag har nästan bytt ut colan mot juice, saft eller vatten istället, hehe! 

Om jag har fler beroenden? Ja, att spela Wordfeud har blivit ett litet beroende för mig, eller kanske inte kan kalla det beroende men det är super kul att spela det, fortsätter hela tiden med det också ;P hehe! Ser det dock inte som ett beroende för det kan jag även vara utan!

Dag 4

... Mina mål/drömmar/önskningar!

Mina mål är att bli klar med denna utbildning och få jobba inom Socialpsykiatrin, bland annat som boendestödjare eller behandlingsassistent =) andra mål är att stärka mitt självförtroende ännu mer, få bort alla negativa saker som tynger mig och bara blicka framåt med positiv energi. 

Mina drömmar är att få simma med delfiner =) få resa till de ställen jag alltid drömt att få åka till, New York, Nya Zeeland, Italien bland annat =) drömmar som en dag kommer att gå i uppfyllelse. Fler drömmar är att efter skolan komma ut ordentligt i arbetslivet med det jag brinner för och sedan kunna bilda familj tillsammans med älsklingen min ;=) en liten dröm är att få flytta till ett radhus tillsammans med sambon! 

Önskningar, ja det vet jag inte, kanske att vissa saker hade varit lite enklare i livet än vad de är och att folk verkligen kunde vara helt ärliga mot mig (menar inte mina riktiga vänner), inte gå bakom ryggen på mig och sen dra en massa vita lögner så fort jag är i närheten. Visst önskar man sig lite, men vem vet, det kanske går i uppfyllelse en dag ;)

Dykning =)



Idag gjorde jag mitt andra prova på dyk, fast denna gången var min lillebror instruktören =) det var jätte roligt och det verkade gå jätte bra =) hade inga problem med andningen denna gången, det är jag stolt över. Detta är nog inte sista gången heller, så vem vet, Camilla kanske har fått sig en blivande dykkamrat ;D ;D

När jag provade på dykning första gången i Lomma med Camilla i Maj 2011, så hade jag problem med andningen, jag kom inte ner på knä på botten (hade behövt tyngder) så jag var inte jätte nöjd med det, men idag är jag faktiskt det ;D så tack så jätte mycket brorsan ;D

Dag 3 - Min barndom

... och som jag upplevde den som!

Det som gör min barndom bra är att min mamma har uppfostrat oss jätte bra, vi har växt upp till bra individer med skinn på näsan.
Jag minns inte allt från min barndom, men jag minns en hel del fina saker som jag alltid kommer att komma ihåg =)

Jag har haft en barndom som varit bra, men ändå inte. Jag har fått gå igenom en rad tester och prover för ADHD, varit på samtal och lekstund på BUP (Barn och Ungdomspsykiatrin), jag har varit med om sexuella övergrepp, misshandel och lite andra saker jag inte vill dra upp här. Nej, tyck inte synd om mig, för det jag har varit med om har gjort mig till den starka person som jag är idag =) 

Det mesta av min barndom är fina minnen, "landet" som vi kallade mormor och morfars stuga, mys med familjen, alla skojsigheter vi har gjort tillsammans, mycket annat ;D

Tyvärr har jag alltid setts som det svarta fåret i familjen för mina utbrott och attityd, men det var sån jag var, det kan väl inte jag hjälpa, eller? Mina syskon är inte änglar de heller, men för det är inte jag det svarta fåret. Men strunt samma, barndomen har varit upp och ner, mycket hemskt att gå igenom men vill inte gå in mer på detta för då blir jag bara lite ledsen sen ;(

Handledare - Socialpsykiatri ;D

Ska nu dela med mig av vad det är jag vidarutbildar mig till ;D Jag läser en utbildning som heter Handledare - Socialpsykiatri =) de har bytt namn från Handledare för psykiskt funktionsnedsatta. Utbildning riktar sig inom socialpsykiatrins områden.

Efter utbildning ska man kunna arbeta självständigt med personer med psykiska funktionsnedsättningar i dennes aktuella miljö. Detta kräver såväl en fördjupad teoretisk kunskap som praktisk förtrogenhet med evidensbaserade metoder. Det är viktigt att ha ett förhållningssätt som främjar em po werment, förmedlar hopp och stärker den enskilde. Man ska även kunna stödja den enskilde i kontakten med myndigheter och andra organisationer.

Efter avslutad utbildning är kompetensområdet brett och yrkestiteln kan variera p.g.a verksamheternas olika inriktningar. Titlar såsom boendestödjare,handledare för psykiskt funktionsnedsättningbehandlingsassistent,rehabiliterarepersonligt ombud och skötare

Sen har jag även min examen som undersköterska med specialkompetens inom psykiatri och demens ;D

Här är kurserna som ingår i utbildningenUngdomar med missbrukAlkohol & DrogerGrundläggande somatisk sjukvårdYrkesetik & människosyn / Psykosocialt rehabiliteringsarbete / Kommunikation & samtalsmetodik / Arbetslivsinriktad rehabiliteringsarbete / Lean Healthcare / Examensarbete / Socialrätt. 
Sen tillkommer två LIA perioder : Psykosocialt rehabiliteringsarbete ( 1 ) & Arbetslivsinriktad rehabilitering ( 2) ..

De kurser som är överstryckna är de vi har läst klart ;=) är någon intresserad av att få veta mer, så är det bara till att säga ifrån så kan jag berätta ;D

Yey ;)

Studiehandledning del 1 som är till tentamen den 15 Februari är nu klar ;D så nu kan jag andas ut och bara vila från studierna ett par dagar! Så jäkla skönt faktiskt, det är nu man önskar de hade ringt och behövde folk på jobb ;P Jag tänker inte läsa på studiehandledningen förrän några dagar innan tentan, för annars har jag glömt bort allt och då kuggar jag bara på tentan ;( vilket jag verkligen inte vill. 

Jag har sån otrolig motivation till studierna just nu så det knappt är sant ;D jag är så sjukt stolt över mig själv, annars brukar jag dra ut på det men inte i denna kursen =) kan det kanske bero på att detta ämnet är något jag finner intressant och mycket att lära om? ;=) visst påminner det en del om vad jag gick igenom förra året, men jag har blivit så stark i mig själv att jag inte påverkas av det längre utan jag har tagit lärdom av det istället ;D 

Då kanske jag kan tala om att kursen vi läser just nu är Psykosocialt rehabiliteringsarbete, som ska pågå fram till mitten av Mars, sen är det LIA 12 veckor och efter det en annan kurs och sen fortsätter denna kursen efter sommarlovet =)

PS. Inläggen med dagarna från listan är tidsinställda för varje dag så ni är medvetna om det ;=)

Frågestund

Passa på NU att ta chansen att fråga precis VAD som helst, för jag kommer ge er ärliga svar och jag kommer inte utelämna någon fråga

Det kan vara privata frågor, allmänna osv. Precis vad som helst, kanske är där något ni undrar över men inte vet, då finns den chansen här nu =)

Jag kommer att ha frågestunden öppen hela dagen, sen ska jag svara på frågorna (förhoppningsvis vågar någon fråga) ;P jag har ett tag nu funderat om jag ska ha en frågestund, men jag har inte fått tummarna loss (som man brukar säga), men nu är frågestunden här ;D

Enjoy ;D ;D ;D


Dag 2 - Om min familj =)

Min familj är inte så liten om man säger så, vi är en hel del om man även räknar med syskonbarnen =) men jag klagar inte för min familj är bäst  vi har våra dunster och tjafs/gnabb, men ingen kommer någonsin att kunna ersätta de! Familjen betyder oerhört mycket för mig, skulle inte vilja leva mitt liv utan en familj. Man kan skaffa sig nya vänner, kollegor, ny kärlek etc men man kan inte få en ny familj. Så det gäller att ta vara på familjen man har =)

Alla är olika som personer, alla tänker olika och alla väljer olika vägar att gå i livet, men man är ändå en familj 

Jag älskar min familj oehört mycket, tycker om alla mina syskon, syskonbarn på olika vis för de är olika individer =) jag träffar inte min familj varje dag men försöker träffa de så mycket det går, finns tid till. Det bästa med vår familj är att vi är öppen för alla, vi accepterar allas respektive och dömer inte ut någon ;D 

Här kan jag sitta länge och berätta fina saker om min familj, men då orkar ni inte läsa men kan ju dela med mig som avslutning hur många och vem vi är i familjen ;D 

Mammas sida: Två storasystrar, lillasyster, lillebror och fem syskonbarn.
Pappas sida: Storebror och lillasyster (samma som på mammas sida) och med lillsyrran från mammas sida så blir det sex syskonbarn, men bara min storebror så tre syskonbarn. 

Så ja, det är en hel del i denna familj, hehe! Men jag vet så klart att det finns större familjen, hihihi.

Dag 1

En bild på mig + 10 fakta om mig!

1. Jag är lycklig lottad med min underbara sambo 

2. Min familj är bäst 

3. Jag är utbildad undersköterska med specialkompetens inom psykiatri och demens

4. Vidarutbildar mig just nu inom Handledning-Socialpsykiatri

5. Drömmer om att få resa till New York och Nya Zeeland

6. Jag älskar att simma och tänker ta upp det igen (simmade och tävlade i ca tio år)

7. Jag kan vara väldigt nyfiken och envis, jag är alltid mig själv

8. Jag har gått från att vara på botten med självmordsförsök till att må bättre än någonsin med mig själv ;D

9. Älskar att mysa och göra saker tillsammans med sambon, både ensamma och med vänner 

10. Jag tycker om att skriva och rita


Nu blir det inte mer i bloggen för idag, tycker att jag har skrivit en hel del redan ;P så ni har att läsa =)


Tänkte testa ;P

Jag har sett i en del bloggar, även hos Camilla och lillsyrran att de använt/använder sig av en så kallad lista på ett antal dagar ;P så nu tänkte jag också testa på att försöka hålla det varje dag. Sen återstår det att se hur det går men det ska nog gå bra antar jag, hehe! Och nej detta är inte för att locka några läsare, utan för en skoj sak ;P dessutom får ni ju reda på lite mer om mig, haha!
Denna gång använder jag listan som syrran har :


dag 1 – en bild på mig + 10 fakta om mig.

dag 2 – om min familj.

dag 3 – min barndom som jag upplevde den som.

dag 4 – mina mål/drömmar/önskningar.

dag 5 – ett beroende som jag har.

dag 6 – typ av killar jag faller för.

dag 7 – vad jag skulle göra om jag hade obegränsat med pengar.

dag 8 – en dålig vana jag önskar att jag inte hade.

dag 9 – bild på mig och min bästa vän.

dag 10 – vad det är som har format mig till den jag är idag.

dag 11 – någonting jag oroar mig för.

dag 12 – en bild på ett ställe jag vart på.

dag 13 – en bild på mig själv för ett år sen.

dag 14 – någonting jag ångrar.

dag 15 – min favorit årstid och varför.

dag 16 – en person jag vill byta liv med för en dag – och varför.

dag 17 – mina matvanor som jag har.

dag 18 – min favoritbok och varför.

dag 19 – min favorit film och varför.

dag 20 – en bild på mig med en annan hårfärg än den jag har nu.

dag 21 – min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.

dag 22 – någonting jag vill ha mer än något annat just nu.

dag 23 – mina framtidsplaner.

dag 24 – min favorithögtid.

dag 25 – ett fint minne jag har.

Dag 26 – ett jobbigt minne jag har.

Dag 27 – en bild på mig när jag var liten.

28 – det absolut bästa respektive sämsta med mig

29 - mina favoritbloggar och varför.


Helt sjukt ju!!

Vad sjutton har hänt med Malmö!?? :O det är ju fan helt sjukt, det är skjutning på skjutning och nu bomb mot polishus :O vart är världen på väg egentligen!? Visst, de som skjuter, de vet ju precis vem de ska skjuta men det ska inte behöva vara någon skjutning alls!!!
Skottlossningar i Malmö under 2012: (det har bara gått en månad på året)
  • 1 Jan - 15 åring skjuts på nyårsnatten, avlider av sina skador, ett skott träffade huvudet.
  • 3 Jan - En 50 årig man skjuts till döds.
  • 20 Jan - 21 åring skottskadas.
  • 28 Jan - Två män blir beskjutna.
  • 29 Jan - 39 åring skjuts i halsen, överlever.
  • 31 Jan - En man skjuts i sin bil, avlider av skadorna.
Så ni ser, bara på en månad har det skett sex skjutningar =( och det tar säkert inte slut här heller!!

Månadens blogg ;D

Ett stort Grattis till Therese som blev månadens blogg Januari ;D jag har varit inne en del och läst på hennes blogg, det är en blogg jag kan återkomma till mer =) det stod mellan tre jätte fina bloggar, som har varierande inlägg/innehåll på sina bloggar och vill ni se vem månadens blogg för Januari är så klicka HÄR ;D 



Bloggen :)

Jag tänkte ställa en liten fråga till er läsare och jag hoppas att ni vill svara på den =) skulle uppskattas mycket om ni gjorde det! 

  • Vad är det med min blogg som gör att du fortsätter läsa den? =) Finns där något du vill jag ska lägga till eller ändra på?
PS. Tävlingen har blivit lite försenad p.g.a tidsbrist men även för att jag glömt bort den =( därför kommer det att bli två månads tävlingar denna månad (med olika tema) men även fina priser att vinna ;D där var en del som svarade på månadens blogg (godkänner inte de kommentarer för att ingen ska ta någon annans motivering) men jag har valt ut en =) kommer att publiceras under veckans gång. Kommer att bli veckans/månades blogg nu under februari med så jag hoppas ni vill vara med, ni får ett eget gästinlägg i min blogg med ;D den du! 

Vore dock kul om ni ville svara på frågan ovan, men även vara med i lite tävlingar, det gör att det känns roligare att blogga och att jag får ge bort saker ;D

1 år och 9 månader <3

Ja, snart närmar vi oss två år tillsammans och det är jösses vad tiden springer iväg snabbt =)

Vår kärlek blir bara starkare för varje dag som går  vi kommer varandra allt närmre och kärleken känns i hela kroppen.

Det är inget speciellt att vi har 1 år och 9 mån idag, men det är ändå kul att de är så länge nu =) även om det känns som ännu längre! Hehe, men kanske för att vi var vänner i typ fem år innan vi blev tillsammans 

Jag hoppas han vet hur mycket jag älskar honom och att det inte finns någon annan än honom som jag vill leva mitt liv med ;) han är det bästa som har hänt mig och vi har vår egen tid var för sig, gör att det känns extra speciellt att göra saker på tu man hand eller med vänner tillsammans =)

Älskar mitt underbara hjärta Fredrik  du och jag baby 



Android <3

Hejdå Iphonen och hej Android ja, Iphone är orginalet och må vara bättre men jag trivs bäst med android =) den har precis allt det som jag vill ha och behöver och den kostar inte tusentals kronor! Jag kanske kommer sakna Iphonen, men jag tröttnar lätt på mobiler, så jag bryr mig inte, det finns viktigare saker för mig än en telefon! Surfplattan var från början en tidig födelsedagspresent till älsklingen, jag är inte mycket för sånt men fick låtsas att den var till mig för att inte avslöja något ju, hehe! Jag skulle bara fixa saker på den innan han fick den, så att den passar perfekt till honom ;D 

Jag hoppas att han är glad för sin present, om inte så kan han alltid lämna tillbaka den ju! Så får han pengarna tillbaka, men då känns det inte roligt för min del ju, men jag hindrar inte honom =) han blev som sagt glad för den när han fick den innan! 

Han har aldrig velat ha en Iphone, därför sålde jag min (liten del för att jag inte vill ha Iphone mer) men så kunde jag ge honom surfplatta som han tjatat om länge nu =D men blev lite ledsen när jag sen fick höra att han skulle få en Iphone på jobb, då hade jag kunnat vänta med att ge surfplattan och köpt den android telefonen jag ville ha + att jag hade tjänat pengar! Men detta är glömt nu, för vi har löst det ändå, jag är glad, han är glad =D det som gör mig mest glad är att han BLEV GLAD ;D 

Nog om det, jag vill ha en telefon där jag kan ringa, skicka sms och spela Wordfeud på =) sen är jag nöjd, för surfa kan jag göra på datorn, dock fick jag ett års gratis surf av Comviq ;D inte illa det ju, hehe!

RSS 2.0